Szalagavató

2023.01.14. 18:46

Szalagot kaptak a Kanizsai Dorottya Gimnázium végzősei - fotók

Tóth Judit

Fotó: © Cseh Gábor

A Kanizsai Dorottya Gimnázium szombaton tartotta szalagavató ünnepségét az Agora – Művelődési és Sportház nagytermében. Négy osztály 137 diákjának tűzték fel a szalagot, amely a felnőtté válást és a középiskolai tanulmányok végét is jelképezi. A végzős osztályok színes, vidám műsorral készültek az alkalomra. 

Merklin Ferenc iskolaigazgató is köszöntötte a diákokat: -Ma megkaptátok a szalagot, amelynek hagyománya majdnem kétszáz éves múltra tekint vissza. A feljegyzések szerint az 1830-as években Selmecbányán rendezték az első ilyen ünnepet, amit akkor még valétálásnak hívtak, ami a latin eredetű valete szóból ered, és azt jelenti: éljetek boldogul! - mondta az igazgató, majd így folytatta: - A szalag azt is jelzi, hogy eljött a köszönet ideje. A virággal, amit átadtok a keringő előtt, köszönjétek meg szüleitek bizalmát, akik hagyták, hogy azzá váljatok, akik most vagytok: felnőtt, érett fiatallá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában