Úton a falubusz

2023.01.05. 18:34

Számos új beruházásnak örülhettek az elmúlt időszakban az ölbőiek

Legutóbb egy falubuszt szerezhettek be állami támogatással – a Magyar falu programhoz benyújtott sikeres pályázat révén –, aminek a révén beindulhatott a falugondnoki szolgálat is a településen.

Polgár Patrícia

Fotó: Ohr Tibor

Smideleus László, Ölbő polgármestere a fejlesztés kapcsán érdeklődésünkre elmondta: a településnek korábban nem volt falubusza, így különösen örülnek az újonnan beszerzett járműnek – amely további fejlődést is lehetővé tesz. – Korábban nem működött a településünkön falugondnoki szolgálat – amit így, hogy beszerezhettünk egy alkalmas járművet, máris el tudtunk indítani egy fővel. A falugondnok fontos munkát végez. Az ő feladata a sportolók, a gyerekek szállítása, emellett az idősek ellátásában is jó szolgálatot tesz az új, kilencszemélyes járművünk – fogalmazta meg a polgármester. 

– Ölbő központjában sétálva tanúi lehetünk mindazoknak az eredményeknek, amelyeket az elmúlt évek közös munkájával értünk el – mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. – Kormányzati támogatással jutott forrás a bölcsődére, az óvodára, a rendelőre, az emlékműre, a közösségi feladatokat ellátó egykori kastélyra, a Kossuth utca felújítására. Megvalósult az M86 megépítése a közelben és a szennyvízrendszer kiépítése. A kormány Magyar falu programja, ahogy a többi kistelepülést, úgy Ölbőt is szolgálja, ennek újabb bizonyítéka a falubusz, amelyet az itt élők érdekében szereztek be egy közel 15 milliós támogatás révén – tette hozzá Ágh Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában