Sajtótájékoztató

2023.01.11. 17:04

Szombathelyi civilek a fűtési szezonban az Agora - MSH-ban

Civil szervezeteket fogad be a fűtési időszak végéig Szombathelyen az Agora Művelődési és Sportház. Egy-egy irodahelyiséget kap a Szombathelyi Civil Kerekasztal, illetve a Vas Megye és SZMJV Nyugdíjas Szövetsége képviselete, csak a rezsiköltségeket kell megfizetniük.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

A városvezetés az Agora Savaria Nonprofit Kft. együttműködését kérte abban, hogy a civil szervezetek számára megfelelő, színvonalas térben, eszközökkel és berendezési tárgyakkal felszerelt helyiségekben folytathassák tevékenységüket – derült ki az Agora és a városvezetés, valamint az érintett civilek közös, szerdai sajtótájékoztatóján.

Szombathely MJV önkormányzata fontosnak tartja, hogy biztosítsa és segítse a civil szervezetek programjainak és rendezvényeinek megvalósítását az egyre nehezebbé váló gazdasági körülmények között is – emelte ki Putz Attila, a  kulturális, oktatási és vivil bizottság elnöke.

A sportház 60 éves története során számos, nagymúltú egyesület bázisa volt (fúvós zenekar, Erkel Kórus, Ungaresca Táncegyüttes) és jelenleg is több civil szervezet van oda bejegyezve – tudtuk meg Horváth Zoltántól, az Agora igazgatójától. A fűtési időszak végéig az Agora MSH bérmentesen, a rezsiköltségek megfizetése mellett két irodahelyiségben biztosítja a Szombathelyi Civil Kerekasztal, illetve a Vas Megye és SZMJV Nyugdíjas Szövetsége képviseletének működési feltételeit.

Bődi Lívia, a Szombathelyi Civil Kerekasztal titkára elmondta: hétköznaponként 9-15 óra között várják az Agorában a hozzájuk tartozó szervezetek képviselőit. Molnár Árpád, a Vas Megye és SZMJV Nyugdíjas Szövetség képviseletének elnöke ismertette: ők ugyancsak a hétköznapokon, 8-13 óra között fogadják a hozzájuk fordulókat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában