Felhívás

2023.01.13. 13:07

Tart az influenzaszezon Vas vármegyében is, érdemes beoltatni magunkat

Az influenzavírus terjesztésében a gyermekek kiemelt szerepet játszanak. A betegség elleni védekezés legjobb módja továbbra is a védőoltás, hívja fel a figyelmet a Vas Vármegyei Kormányhivatal.

Tóth Kata

Fotó: © Unger Tamás

Magyarországon az influenzaszezon kezdete általában októberben kezdődik és márciusig végéig tart. Vas vármegyében ebben a szezonban 38 háziorvosi praxis, illetve az azokhoz tartozó 57 135 lakos megbetegedési adatai alapján figyelik az influenza aktivitást. A virológiai adatok erősödő influenza aktivitást mutatnak hazánkban. 

Mindenképpen javasolt az öt év alatti gyermekek, a hatvan év felettiek, a várandósok és a krónikus betegek számára a védőoltás, ami jó védettséget ad, megakadályozza a szövődményeket és a kórházba kerülést. A védettség általában két-három hét alatt alakul ki és több hónapig tart. Mint a Vas Vármegyei Kormányhivatal írja, az influenza elleni vakcina beadatása azoknak is javasolt, akik nem jogosultak térítésmentes védőoltásra, számukra az oltóanyag orvosi rendelvényre, a gyógyszertárban megvásárolható. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában