Kijáró

2023.01.24. 12:06

Telt ház és álló ováció az Operett Gálán - Sikeres volt a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület programja - fotók

A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) első alkalommal szervezte meg Tarcsafürdőn (Bad Tatzmannsdorf) az Operett Gálát a Reduce Kultursaal teremben. A hagyományőrző program a Tourismusbüro Bad Tatzmannsdorf munkatársaival közös szervezésben valósult meg január 22-én, vasárnap. Az Operett Gála műsora a legismertebb és legkedveltebb operettdalokból kínált válogatást a zenekedvelőknek – írta meg a BMKE szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

Polgár Patrícia

Forrás: BMKE

Frauer Ludwig, a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) elnöke köszöntötte az Operett Gála közönségét, majd a zenekar a nyitánnyal el is kezdte az estét. Hérics Tímea, fagottművész, az Operett Gála művészeti vezetője, Kálmán Imre és Lehár Ferenc legismertebb operettdalait válogatta be a műsorba. Elhangzottak a Csárdáskirálynő című operettből a „Jaj, cica”, az „Asszony összetör”, a „Te rongyos élet”, és „A lányok, a lányok” kezdetű dalok. Nem maradhattak ki a programból Lehár Ferenc Vígözvegy című művéből ismert dalok sem. 

A színművészek, Debrei Zsuzsanna, Foki Veronika, Hertelendy Attila és Bot Gábor magyar és német nyelven is énekelték a dalokat. A tízfős nemzetközi zenekart ebben a felállásban csak ezen a rendezvényen láthatja és hallhatja a közönség. A zenészek Burgenlandból, Stájerországból, Magyarországról és a Felvidékről érkeztek az előadásra. A közönség álló ovációval köszönte meg a művészeknek a kétórás előadást, ami bővelkedett vidámságban és érzelmes pillanatokban is. A zenekar végül a Radetzky-indulóval zárta a gálát. A nézők között jelen volt a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület delegációja, köztük Kántor Christian, elnök és Dominkovits Nikolaus, Felsőpulya alpolgármestere is.

Az Operett Gála a BMKE hagyományőrző programja, amelyet 2009 óta az újévhez közeli időpontban szervez meg az egyesület. Tarka zenés estek néven azonban a ’70-es évektől kezdődően rendszeresek a zenés színházi előadások az őrvidéki magyar településeken. Az idősebb generáció számára különösen fontosak ezek az alkalmak, mivel sokan a zenén keresztül kötődnek a magyar kultúrához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában