Vádemelés

2023.01.25. 15:07

Tettestársaival együtt próbált agyafúrtan sikkasztani a vasi férfi - nem sikerült

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

vaol.hu

Forrás: MW-archív

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben, arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat három vádlottal szemben. A vádirat szerint az egyik sértettet más ügyben letartóztatták, ezért élettársa megkérte az egyik vádlottat és feleségét, hogy rejtsék el a letartóztatott sértettnek pénzkölcsönt nyújtó személyek elől a vagyontárgyaikat, köztük egy autószállító járművet, a rajta lévő márkás személygépkocsival, a benne lévő szerszámokkal, gépekkel együtt.

A vádlottak a fenti vagyontárgyak elrejtését követően elhatározták, hogy a rájuk bízott és a sértettek tulajdonát képező ingóságokat értékesítik, hogy abból pénzhez jussanak. A bűncselekményhez segítséget kértek a harmadik társuktól, aki a rejtekhelyről a trélerrel együtt elszállította a gépkocsit a benne levő ingóságokkal együtt, amelyek közül hat felnit értékesített 100.000 Ft-ért. A vádlottak a bűncselekménnyel több mint 5.000.000 Ft kárt okoztak a sértetteknek, amelyből a nyomozás során közel 4.700.000 Ft megtérült. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában