Halálának évfordulója

2023.01.30. 17:30

Tinódi Lantos Sebestyénre emlékeztek Sárváron - fotók

Tinódi Lantos Sebestyén halálának 467. évfordulójára emlékeztek meg a várparkban hétfőn délután.

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

A megemlékezésen beszédet mondott Némethné Rádl Krisztina, a Tinódi Gimnázium igazgatója. Kiemelte, hogy az iskola hagyományai közé tartozik az, hogy minden évben január végén megemlékeznek két eseményről: arról, hogy 1956-ban január 29-én vette fel a gimnázium „a vándor lantos” nevét, illetve az egy nap híján pontosan négyszáz évvel azelőtti haláláról. Az igazgatónő beszédében megemlékezett Tinódi Lantos Sebestyén életéről és az 1556-ban, Sárváron bekövetkezett haláláról is.

Szavait követően a sárvári önkormányzat nevében Kondora István és Dr. Máhr Tivadar, a Nádasdy Kulturális Központ nevében Takács Zoltán Bálint és Molnár Andrea, a Tinódi Gimnázium képviseletében Némethné Rádl Krisztina és a diákönkormányzat képviselői, a Nádasdy Ferenc Bandérium nevében pedig Szibler Gábor helyezte el az emlékezés koszorúit az Egri históriának summája, valamint a Tinódi-induló dallamaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában