Közérdekű adatigénylés

2023.01.26. 07:00

Titkos, mennyit költöttek hirdetésre a szombathelyi városi cégnél?

Közérdekű adatigényléssel fordultunk a Szova Nonprofit Zrt.-hez, hogy megtudjuk, mely médiumokban milyen összegért hirdetett tavaly és 2021-ben a gazdasági társaság.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN-archív

Január 9-én küldtük el közérdekű adatigénylésünket a Szova NZrt.-hez, hogy megtudjuk, 2021-ben és 2022-ben mely médiumokban milyen összegért és milyen gyakorisággal foglalt hirdetési felületet a városi cég. Kértük az érintett médiumokkal vagy más szolgáltatókkal megkötött hirdetési keretszerződéseket, illetve marketingtevékenységre vonatkozó megbízási szerződéseket. Tettük ezt egyrészt azért, mert a jelenlegi szombathelyi városvezetés korábban átláthatóságot ígért, feltételeztük, hogy ez a városi cégekre is vonatkozik. 

Emellett érdekelt minket az, mennyit fordít a nehéz gazdasági helyzetben marketingcélokra a 100 százalékig önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság. Kovács Cecília vezérigazgató titkárságáról a kért adatok helyett azt a választ kaptuk: a SZOVA NZrt. nem kezel az Info törvényben meghatározott közérdekű adatot és közérdekből nyilvános adatot. 

Egy korábbi, a Szombathelyi Járásbíróságon született jogerős végzésre hivatkoztak, ami szerint: "A SZOVA Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt. alperes nem minősül az Info tv. 26.§ (1) bekezdésében meghatározott közfeladatot ellátó szervnek, ezért nem lehet a közérdekű adat kiadása iránti eljárás alanya, a működésével kapcsolatban keletkezett adatok kiadására sem kötelezhető közérdekű adat kiadása címén" - közölték szerkesztőségünkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában