Meghosszabbítva

2023.01.04. 15:00

Meghosszabbította a decemberi bérletek érvényességét a MÁV-Volán-csoport

A decemberi havi és II. félhavi helyközi bérletek január 9-ig érvényesek a MÁV-Volán-csoport helyközi vonat és busz járatain. Továbbá azokon a településeken, ahol a Volánbusz helyi járatokat üzemeltet, szintén meghosszabbított ideig utazhatunk a decemberi helyi bérletekkel.

Polgár Patrícia

Forrás: Huszné Sebők Orsolya

Az Építési és Közlekedési Minisztérium döntése alapján a 2022. december hónapra váltott havi és II. félhavi dolgozó és tanuló helyközi bérletekkel 2023. január 9., 23:59-ig lehet utazni a MÁV-START és a Volánbusz helyközi járatain – tudatja közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. Emellett csaknem minden településen, ahol a Volánbusz helyi közszolgáltatási szerződés alapján közlekedteti buszait, szintén január 9-ig érvényesek a decemberi helyi bérletek.

A meghosszabbítás célja, hogy megkönnyítsék az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év elején. A tapasztalatok szerint a téli szünet utáni iskolakezdésnél hosszabbra nyúlhat a várakozás a jegypénztáraknál és a jegykiadó automatáknál, az intézkedés abban is segít, hogy több idő legyen beszerezni az iskola és munkakezdésre az új bérleteket. A gyorsabb kiszolgálás érdekében a jegy- és bérletvásárláskor továbbra is érdemes a MÁV Appot, a jegykiadó automatákat és a Közlekedési Mobiljegy alkalmazást használni - tanácsolják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában