Hazádnak rendületlenül

2023.01.31. 11:00

Trianon-emlékmű készült pályázati forrásból Kemestaródfán

A település központjában állították fel a Trianon-emlékművet, a köztéri alkotást pályázati forrásból finanszírozta az önkormányzat.

Tóth Judit

Forrás: Cseh Gábor

- Minden hiányzó emlékművet felállítottunk az elmúlt években, egyedül a Trianon-emlékmű hiányzott – mondta Takó Gábor, Kemestaródfa polgármestere, aki arról is tájékoztatott, hogy a település tavaly a Hungarikum pályázatból nyert 3 millió forintot az alkotásra.

Az emlékművet Stégmár Norbert budapesti műköves készítette, látható rajta Nagy-Magyarország az elszakított területekkel, a magyar címer, és Vörösmarty Mihály Szózatának örök érvényű sorai: Hazádnak rendületlenül légy híve oh, magyar! 

- A kettős kereszt este világít, ez a kámi erdészetnél található fakereszt mintájára készült – tette hozzá a polgármester, aki arról is beszélt, hogy sikeres időszakot tudhat maga mögött Kemestaródfa, 2014-2022 között ugyanis számos fejlesztés zajlott a településen. Az összes önkormányzati ingatlan megújult – a bolt, a közösségi ház, a kultúrház és a tűzoltó szertár is –, de kemesmáli és a taródfai ravatalozóra is jutott forrás. Számszerűsítve mintegy 270 millió forint pályázati támogatással gazdálkodhattak az elmúlt nyolc évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában