Misszió

2023.01.20. 07:00

Új Esély Központot avattak fel Vasváron - fotók

Szenvedélybetegek és pszichiátriai problémákkal küzdő emberek számára nyitott új intézményt a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Vasváron. Az avatáson részt vett V. Németh Zsolt, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszterelnöki biztos, parlamenti képviselő, valamint Mile Ferenc, a baptista szervezet elnöke is.

Óvári Gábor

Tóth Balázs, Mile Ferenc, V. Németh Zsolt

Forrás: Unger Tamás

Az országosan is sikeres Új Esély hálózat vasvári intézménye a harmincadik, a misszió ma már közel 13 ezer emberről gondoskodik országosan. Vasvárral 2021-ben kötöttek ellátási szerződést, egy üres épület átalakításával idén megnyithatta kapuit a központ. Mile Ferenc, a szervezet elnöke köszöntőjében egy személyes példán keresztül érzékeltette, hogy milyen erős hatással lehetünk egymás testi-lelki egészségére. Elmondta: egyre több ember szorul ma Magyarországon is támogatásra, a törődés és az egymásra figyelés is segíthet, akár életet is menthet. Jelentősen nőtt az alkoholfogyasztás az országban, emelkedett a mentális megbetegedések száma, de a családon belüli erőszak is gyakoribbá vált. 

Ezért az Új Esély Központokra egyre nagyobb igény van. V. Németh Zsolt beszédében kiemelte, hogy a foglalkoztatási mutatók kiugróan jók országosan, a Vasi-Hegyhát térségében viszont ellentétes folyamatok zajlanak. Ennek oka nem a munkahelyek hiánya, hanem egyszerűen nem áll rendelkezésre a megfelelő munkaerő. Sok a munkaképes, de szenvedélybeteg ember. Ezt a problémát orvosolhatja majd a most átadott Új Esély Központ. A politikus hangsúlyozta, hogy az állam mellett a család felelősségvállalását is erősíteni kell. A most átadott központ egy keresztény szolgálat is, amely különösen fontos, hiszen a hit legalább annyit számít a gyógyulásban, mint a szakmai segítség. Tóth Balázs, Vasvár polgármestere egy Luther Márton-idézettel erősítette meg a hallottakat, mint mondta „Segíts másokon, mert a mások is mi vagyunk”. A városvezető kitért arra, hogy az együttműködés többszörösen is hasznos, hiszen a rászoruló emberek segítése mellett egy kihasználatlan épület is hasznos és fontos funkciót kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában