Fejlesztés

2023.01.16. 18:30

Új eszközökkel bővült az ölbői orvosi rendelő

Ismét újabb fejlesztésnek örülhettek a közelmúltban az ölbőiek: a Magyar Falu Programban elnyert támogatás által tovább fejlődhetett a település orvosi rendelője.

Polgár Patrícia

Forrás: Ohr Tibor

A Magyar Falu Program pályázatán nyerte el a község önkormányzata az a kétmillió forintos támogatást, amelyből vizsgálóágyat, defibrillátort és egyéb orvosi eszközöket vásároltak – tudtuk meg Smideleus Lászlótól, Ölbő polgármesterétől. A falu első embere azt is elárulta, második alkalommal nyertek el támogatást az orvosi rendelő fejlesztésére, amelyet korábban TOP-támogatással újítottak fel, így mind külalakjában, mind pedig felszereltségében 21. századi létesítmény fogadja ott a betegeket a hét minden napján, két órában.

Ágh Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a fejlesztések kapcsán elmondta: a kormány Magyar Falu Programja már eddig is számos fontos dologra juttatott forrást a településnek, így tett az orvosi eszközök beszerzésének esetében is. Az újonnan beszerzett műszerek a rendelőbe járó emberek egészségét szolgálják – jegyezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában