Felújítás

2023.01.30. 17:56

Újabb utcák újultak meg Kőszegen

Újabb utcák – a Festetich Imre és a Gesztenyefa utca – szépültek meg Kőszegen a 2,8 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósult út- és parkolófelújítási program részeként. A Királyvölgyi parkolót is felújították tavaly év végére.

Vas Népe

Básthy Béla, Ágh Péter, Csiki István és családja a Festetich Imre utcában

Forrás: Ohr Tibor

Básthy Béla polgármester Ágh Péter országgyűlési képviselővel járta be a megújult szakaszokat. A városvezető kifejtette: a város felőli részen a Szőlőskert utcáig aszfaltot, feljebb pedig vápás kialakítású útbetont, illetve mart aszfaltos burkolatot kapott a Mélyút utca egészen a Festetich Imre utcáig. Az a céljuk, hogy a Mélyút utca a Királyvölgy és a város irányába egyaránt a gyalog és a kerékpáron közlekedőket szolgálja. – Forgalomkorlátozó oszlopok biztosítják, hogy az autósok ne erre, hanem továbbra is a Hunyadi-Festetich Imre utcákon keresztül haladjanak. 

Utóbbi utca teljes hosszában – 526 méteren és 5,75 szélességben – új aszfaltréteget kapott, megerősítettükkét oldalon a padkát, az utca végén pedig felújítottuk a királyvölgyi parkolót. A Gesztenyefa utca kombinált felújításának útburkolati részeis ugyanebben a projektben készült el összesen 255 méter útpályahosszban, 3,2 méter szélességben – mondta. Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő a bejáráson úgy fogalmazott: – Magyarország kormányának támogatásával újabb útfelújításokra kerülhetett sor Kőszegen, amelyre az itt élők régen vártak. Köszönöm az együttműködést ebben Básthy Béla polgármesternek és a körzet képviselőjének, Csiki Istvánnak. Jó látni, hogy a háború okozta nehéz helyzetben is megvalósulhat a folyamatban lévő városi útfelújítási program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában