Ösztönző

2023.01.11. 15:50

Vasi foglalkoztatási paktum: még 250 millió forintot fordítanak rá

Hamarosan újabb foglalkoztatásösztönző, gazdaságfejlesztő programok indulhatnak Vasban. Még a TOP program keretében 250 millió forintot fordíthatnak a vármegyei paktum projektjeire.

Tömböly Ágnes

Fotó: Cseh Gábor

Eredményesen zárta a vármegye foglalkoztatási paktumához kapcsolódó irányító csoport szerdai üléseit – tudtuk meg Majthényi Lászlótól, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnökétől. 

- Kétszázötvenmillió forint pluszforrást kapott tavaly a TOP pályázat részeként a vasi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési paktum, amit a Vas Vármegyei Önkormányzat a Vas Vármegyei Kormányhivatallal és a projektpartnerekkel közösen valósít meg. A többlettámogatás célja a megkezdett munkaerőpiaci programoknak és bizonyos célcsoportok támogatásának folytatása – tájékoztatott a közgyűlés elnöke. - Ehhez kapcsolódóan a program várhatóan a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályán keresztül márciusban indulhat el.

A foglalkoztatási paktum irányító csoportjának tagjai szerda délelőtt már a TOP Plusz program előkészítését is megkezdték. 

- A Vas vármegyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési paktumra majdnem 2 milliárd forint európai uniós támogatást nyertünk el. Itt még rengeteg feladat vár ránk – folytatta Majthényi László. - A projekt célja ezúttal is az, hogy támogassa a vármegyei szintű foglalkoztatásösztönző folyamatokat, ezzel pedig elősegítse a meglévő munkaerő helyben maradását, növelve a foglalkoztatási aktivitást és az inaktív réteg munkaerőpiacra történő beillesztését – fűzte hozzé. A közgyűlési elnök bízik abban, hogy a 2028-ig futó program eredményeként a munkaerő-minőség és a tudásfejlesztés terén is jelentős előrelépést tehet Vas vármegye.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában