Látogatás

2023.01.27. 14:14

Videó: Erdei Zsolt "Madárral" sportoltak az iskolások Körmenden - fotógalériával

Hiába vonult már vissza, továbbra is az ökölvívás a mindene Erdei Zsoltnak. A nehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok sportágnépszerűsítő programot és rendhagyó mozgásos foglalkozást tartott a körmendi Somogyi Béla Tagiskola sportcsarnokában, a városi sportcsarnokban 240 diáknak. Az ismert sportoló az Unita Őrség Box Klub meghívására érkezett a Rába-parti városba.

Tóth Judit

Fotó: © Szendi Péter

-Idén májusban lesz két éve annak, hogy hivatalos egyesület lett az Unita Őrség Box Klub. Négy vasi településen, Iváncon, Szentgotthárdon és Szombathelyen tartunk edzéseket, és hamarosan elindítjuk a foglalkozásokat Körmenden is. A megalakulás óta nagyon jó kapcsolatot ápolunk a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetőivel, így Erdei Madár Zsolttal is, aki most már sokadik alkalommal jött el hozzánk, első szóra. A célunk természetesen a sportágunk népszerűsítése - mondta Lőrincz Lajos, az Unita Őrség Box Klub vezetője, aki azt is elárulta, hogy a helyszín ezúttal nem véletlenül lett a körmendi Somogyi Béla Tagiskola. Ide jár klubjuk egyik versenyzője, Steiner Bendegúz, aki márciusban nemzetközi címmérkőzést vív Angliában.

Erdei Zsolt "Madár" lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a magyar ökölvívás nincs rózsás helyzetben, kevés a boxoló Magyarországon, de nem menthetetlen ez az állapot. -Komolyan kell dolgoznia a szakszövetségnek azon, hogy ismét régi fényében tündököljön a sportág. Fontos, ha nem a legfontosabb a toborzás, ezért Lőrincz Lajossal rendszeresen járjuk az iskolákat. Azt tapasztalom, hogy a gyerekek érdeklődőek, és ámulnak-bámulnak, amikor előveszek egy-egy világbajnoki övet - mondta a sportoló-klasszis, aki arról is beszélt, hogy az ökölvívást 8-10 éves korban érdemes elkezdeni. Ez az a szenzitív időszak, amikor legjobban, leghatékonyabban tanulnak a gyerekek. Persze eleinte játékos formában kell edzéseket tartani, hiszen a figyelem ebben az életkorban nem annyira koncentrált.

A Republic zenekar ismert slágerére, a Szállj el kismadárra vonult be a körmendi sportcsarnokba Erdei Zsolt. Rövid bevezető után Madár alaposan átmozgatta a gyerekeket, majd olyan mozgásformákat mutatott, amelyek az ökölvívásra jellemzőek. Előkerültek a világbajnoki övek is, ezeket mindenki meg akarta nézni, meg akarta fogni.  

A programon az iskola diákjai mellett részt vettek az Unita Őrség Box Klub igazolt versenyzői, köztük öt francia fiatal is.

Erdei Zsolt rendhagyó testnevelés órája mellet egy bejelentésre is sor került: április 22-én Szentgotthárdon egy három címmeccses mega-gálát szerveznek, ilyenre az elmúlt harminc évben nem volt példa a Dunántúlon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában