Szentmise

2023.01.06. 11:40

XVI. Benedek pápa lelki üdvéért imádkoztak Szentgotthárdon

Az óév utolsó napján elhunyt XVI. Benedek pápa lelki üdvéért tartott szentmisét az Őrségi Esperesi Kerület papsága a szentgotthárdi Nagyboldogasszony templomban.

Tóth Judit

Forrás: Lang Márk

A szentmisén a csütörtök délelőtti vatikáni temetés könyörgései, illetve olvasmányai hangzottak el a Szentírásból. Kiss László körmendi plébánossal, a kerület esperesével együtt misézett Tóth Tibor felsőszölnöki, prof. dr. Takács Gyula csörötneki, Kiss György csákánydoroszlói és Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános, valamint Óra Krisztián plébánoshelyettes, iskolalelkész és Kaszás Csaba Richárd körmendi káplán.

Liturgikus szolgálatot látott el két papnövendék: Rátkai István Vasszentmihályról és Pongrácz Benedek Őriszentpéterről, valamint Császár Róbert szakonyfalui, Pácz Gábor és Vigh Róbert szentgotthárdi akolitusok. A hívek közösségében imádkozott Kissné Köles Erika, a parlament szlovén nemzetiségi szószólója és Rogán Valéria, Szakonyfalu polgármestere.

Dr. Takács Gyula plébános biblikus vonatkozásokkal mutatott rá az Istent kereső ember és az embert üdvözíteni akaró Isten kapcsolatára. A szentmise kántori szolgálatát Sebestyénné Németh Eszter zeneiskolai igazgató látta el. A mise végén hosszan szóltak az egykori apátsági templom harangjai az elhunyt pápáért.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában