Városi uszoda

2023.02.01. 12:08

A körmendi uszoda újranyitásáról tárgyaltak

Nyolcvan millió forintra lenne szükség az uszoda újranyitásához - írta közösségi odalán Bebes István polgármester, aki tárgyalásokat folytatott a Szombathelyi Tankerületi Központtal, az uszoda legjelentősebb használójával.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Az elmúlt időszakban több szülő is megkeresett az uszoda ügyében, hiszen a gyermekek úszásoktatása jelen pillanatban nem megoldható Körmenden. Először a koronavírus-járvány, majd az elszabaduló energiaárak okoztak komoly gondot az üzemeltetésben. Ma tárgyalásokat folytattunk az uszoda legjelentősebb használójával, a Tankerületi Központtal - írta a polgármester, majd arra is kitért, hogy az energiaárak megsokszorozódása olyan mértékű költségnövekedést okozott, ami miatt az önkormányzat önerőből képtelen működtetni az uszodát. Jelen pillanatban közel 80 millió forintra lenne szükség ahhoz, hogy az intézmény újra üzemelni tudjon, csak a gáz és áramköltségek meghaladják a 60 millió forintot. Ekkora összeget pedig sem az önkormányzat, sem a tankerület nem képes kigazdálkodni a mostani gazdasági helyzetben. 

-A megoldás és a hiányzó források előteremtése érdekében kerestem meg a sportállamtitkárságot, bízva a támogatásban. Amennyiben a kérelmünk célba ér, újra leülünk tárgyalni a Tankerülettel az uszoda újranyitásáról. A részletekről természetesen tájékoztatni fogjuk a lakosságot, és közvetlenül az iskolákat is - tette hozzá Bebes István. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában