Segítség

2023.02.07. 18:59

A törökországi és a szíriai földrengés károsultjainak gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

Máltai Szeretetszolgálat

Forrás: Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet a törökországi és a szíriai földrengések károsultjainak megsegítésére. A magyar segélyszervezet Szíriában három katasztrófa sújtotta városban nyújt humanitárius segítséget, két mobil klinikát telepít és az ellátásra szorulók fogadására, elsődleges segítségnyújtásra szolgáló „hotspotot” alakít ki helyi partnerszervezeteinek közreműködésével. A humanitárius akciót az adomanyozz.hu oldalon indított online átutalással, vagy a 1350-es adományvonalon hívásonként 250 forinttal mindenki támogathatja.

Február 7-én Szíriába utazott a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője, hogy a helyi humanitárius tevékenységet megszervezze és koordinálja. Az elsődleges tervek szerint három településen, Aleppóban, illetve Latakia és a tőle 25 kilométerre eső Jableh városokban nyújt segítséget a máltai szervezet, mely két konténerben kialakított mobil klinikát telepít át a földrengések helyszínére, illetve fűtött, melegedő helyként szolgáló, a segítségre szoruló embereket élelmiszerrel, innivalóval és higiénés termékekkel váró úgynevezett hotspotot létesít a közelben.

A Máltai Szeretetszolgálat tíz éve nyújt segítséget Szíriában, számos programot valósított meg a háború által feldúlt országban a szíriai görögkatolikus Melkita egyház szervezeteivel együttműködve, így a harcokban megrongálódott lakóépületeket állított helyre Homszban, önfenntartó farmot alakított ki a sivatagos területeken, több településen intézményeket újított fel. Öt ével ezelőtt a Szeretetszolgálat felújította és kibővítette Aleppó közkórházát, ezzel párhuzamosan mozgó orvosi rendelőket állított szolgálatba a falvakban élő lakosság ellátására. A földrengés helyszíneire ez utóbbiak közül telepít át két egységet a segélyszervezet.

Az adomanyozz.hu oldalon keresztül itt tudnak adományozni: https://adomanyozz.hu/program/sziriafoldrenges

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában