Rendezvény

2023.02.20. 14:56

Böllérmáj, húsleves, sültes tál a "Hentik"-től - Sikeresek voltak a gersekarátiak a böllérversenyen

Előkelő harmadik helyezést értek el a „Gersekaráti Hentik” a február 11-én Győrváron megrendezett Vas Megyei Gasztronómiai és Böllérfesztiválon.

Óvári Gábor

Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe VN

Fotó: Unger Tamás

Babos Andrea, Gersekarát alpolgármestere arról tájékoztatta lapunkat, hogy Gersekarát csapata már hagyományosan jól szerepel a böllérfesztiválon, a mostani harmadik helyezés már a második a sorban, de korábban a települést képviselő csapat kapta a legjobb böllér megtisztelő címet is. A vármegye által szervezett rangos rendezvényen jelen volt V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke és Marton Ferenc alelnök is. A gersekarátiak a harmadik helyezést érő menüjében szerepelt a böllérmáj, amelyet délelőtt 10 órára kellett elkészíteni, a déli húsleves, majd az úgynevezett sültes tál, amelyen a sült húsok mellett oldalasokat is kínáltak, a hagyományos véres és májas hurka mellett. 

A sikeres vendégszereplés mellett a vasi kistelepülés élete idén megélénkülni látszik: a gersekaráti tó üzemeltetésére pályázatot ír ki az önkormányzat. A tó és a tavat kiszolgáló létesítmények tavaly visszakerültek az önkormányzat tulajdonába, ezek fenntartását és működtetését azonban vállalkozókkal kívánja az önkormányzat biztosítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában