Zalakaroson várják a gyerekeket

2023.02.28. 16:03

Burgenlandban nyári magyar nyelvi táborra készülnek

Idén ismét megrendezi nyári nyelvi élménytáborát a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület. A tábort, ahogyan tavaly, úgy ezúttal is Zalakaroson tartják meg, július 24-30. között. Elsősorban olyan 10-14 éves Ausztriában élő magyar diákok jelentkezését várják, akik anyanyelvi környezetben szeretnék fejleszteni a nyelvtudásukat.

Polgár Patrícia

Forrás: Burgenlandi Magyar Kultúregyesület

A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület idén is szervez nyári nyelvtábort 10-14 éves diákok számára, melynek során lehetőségük lesz a magyar nyelvismeretek felfrissítésére és gyakorlására. A tábor a magyar nyelv tanulása mellett a kikapcsolódásra is nagy hangsúlyt fektet. Míg a délelőtti órákban kicsit több nyelvi képzést kapnak, addig délutánonként a táborlakók változatos szabadidős programokon vehetnek majd részt, úgymint a zalakarosi élményfürdő, zalaszabari kalandpark, kenuzás a Zala folyón, Afrika Múzeum Balatonedericsen, és kalandozás az alsópáhoki élményparkban.

A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület 1968 óta szervezi meg nyári nyelvi táborait. Az elmúlt fél évszázadban több mint ezer burgenlandi gyermek vett részt a programon, ma már közülük sokan a magyar népcsoport idősebb generációjához tartoznak, akik a saját gyermekeiket is rendszeresen küldik a táborokba. Az úti cél legtöbbször a Balaton és környéke, de a diákok táboroztak már az Őrségben is. Az egyesület május 7-éig várja a jelentkezéseket az alábbi címen: Burgenlandi Magyar Kultúregyesület, Felsőőr, Wienerstr. 47., illetve, az [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában