Tájékoztatás

2023.02.15. 20:20

Civilek a szombathelyi városházán

Tájékoztató hangzott el a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról és a pályázati lehetőségekről is – a civil szervezetek képviselőit hívták meg a városházára.

Tóth Kata

Szekér Tamás (középen) a herényi egylettől jött a fórumra

Fotó: © Unger Tamás

A költségvetés elfogadása előtt dr. Nemény András beszélt a civilek önkormányzati támogatásáról. Nehéz lesz ez az év is, jelezte előre a polgármester. Mint mondta, van egy bázisszámuk, amelyet az idén is tartanak: 12 millió forintot az úgynevezett civil alapban. A civil alapra legutóbb 36 szervezet pályázott eredményesen. 

Ezenfelül a külön soron lévő támogatások 51 millió forintot tesznek ki és húsz szervezetet érintenek. A Kulturális és Civil Alap kiírására szeptemberben várhatnak a civilek. Októbertől lehet majd pályázni a működéshez szükséges támogatásra és rendezvények megvalósítására – ezt Horváth Soma alpolgármester közölte a találkozón.

Ősszel fogadják majd el a civil koncepció felülvizsgálatára vonatkozó javaslatot. Május 31-ig várják a javaslatokat – ez is témát adott. Putz Attila, a kulturális, oktatási és civil bizottság elnöke elmondta: 80 százalékban teljesültek a célok, amelyeket a korábbi koncepcióban megfogalmaztak. Pályázati lehetőségekre is felhívták a figyelmet, például a Közös értékeink programra. 

A város három éve indította az Érezd, Szombathely sorozatot, amelyet az idén is megtartanak – a civil szervezetek a Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-nél jelezhetik csatlakozási szándékukat. Két családi napot is tervez az Agora – az egyiken reflektorfénybe kerülnek majd a civil szervezetek, lehetőség lesz bemutatkozni. Bődi Lívia, a Szombathelyi Civil Kerekasztal titkára várja a jelentkezéseket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában