Nagyobb lett az udvar

2023.02.08. 16:53

Elkészült az új bölcsőde épülete Csepregen - Területeket is vásárolt a város - videó

Elkészült a 24 férőhelyes bölcsőde épülete Csepregen. Most a kül- és beltéri eszközök, játékok beszerzése van soron. A beköltözés idén tavasszal várható.

Horváth László

Forrás: VN

Komplex fejlesztés valósul meg Csepregen. A teljesen felújított óvoda szomszédságéban egy új bölcsőde épült.

- A két projektre az önkormányzatunk közel 530 millió forint pályázati pénzt nyert – mondta Horváth Zoltán polgármester. – A kivitelezés kezdetén még nem tudtuk, hogy az építőipari áremelkedés miatt ilyen mértékű plusz költségekkel kell számolnunk. Emiatt a kormányhoz fordultunk többlettámogatási igényünkkel. Az összeg elérte a 75 millió forintot. Ágh Péter országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően közel 60 millió forint már megérkezett és befejezhettük az építkezést. Jelenleg az eszközök beszerzése van folyamatban. A bölcsőde átadásával olyan hiánypótló fejlesztés valósul meg, ami tovább javítja a helyiek és a környező települések lakosainak életminőségét.

Megtudtuk, a felújított óvoda esetében a kor igényeinek megfelelően teljesen új belső bútorzatot alakítottak ki. Emellett az udvaron további új kültéri játszóeszközöket is elhelyeznek. Az önkormányzat a hátsó telekszomszédoktól több lépésben mintegy 1700 négyzetméternyi területet vásárolt meg, így is biztosítva az óvodások és bölcsődések fejlődéséhez elengedhetetlen testmozgás lehetőségét.

- Bízunk abban, hogy a megvalósuló fejlesztés nemcsak a gyermekeknek és az ott dolgozóknak, de a város lakosságának is elnyeri tetszését. A bölcsőde várhatóan tavasztól fogadhatja a gyerekeket – zárta Horváth Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában