Értékelő

2023.02.09. 13:56

Évet összegzett a Sárvári Plébániai Karitász

A Sárvári Plébániai Karitász évösszegzőjét a közösségi oldalán osztotta meg.

Leírták: az év elején az Ukrajnában kitört háború áldozatai számára szerveztek gyűjtést. A helyi gyárhoz érkező munkásoknak élelmiszercsomagokat, ruhákat gyűjtöttek és adtak át. A plébániák által húsvétkor szervezett élelmiszergyűjtés után a kiosztásnál is jelen voltak, és az év további részében is rendszeresen támogatták a menekülteket.

Ugyancsak feladatot adott számukra a filippínó munkavállalók megjelenése, akik kabát, cipő, meleg ruha nélkül érkeztek a városba és a környező falvakba. Számukra élelmiszer- és ruhaosztást szerveztek három alkalommal.

Örömeik közt sorolták, hogy a Sárvári Oratórikus Kórus festmény-árverésének bevételét a karitász kapta meg. Az összegből a háborús menekülteket támogatták. Tisztálkodási szereket, élelmiszert, iskolai felszereléseket, ruhautalványt vásároltak számukra és 22 gyermek osztálypénzéhez járultak hozzá. Novemberben adománygyűjtést és jótékonysági vásárt szerveztek, hogy élelmiszercsomagokat adhassanak a rászorulóknak. Az akcióban 310 ezer forint gyűlt össze. Ennek egy részéből a Szent Ferenc Alapítvány gyermekeinek küldtek élelmiszer adományt. A maradék 250 ezer forintot a Szent László és Szent Miklós plébániák további 100 ezer forinttal egészítették ki. Így 140 sárvári és várostérségi rászorulót, családot tudtak támogatni tartós élelmiszerrel karácsonyra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában