Kijáró

2023.02.07. 10:32

Farsangi jelmezbál a Burgenlandi Magyar Kultúregyesülettel - Felhőtlen szórakozás a gyermekeknek

A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) a pandémia óta első alkalommal szervezett farsangi jelmezbált a gyermekcsoportjainak. A Magyar Gyermekóra, a Bóbita baba-mama csoport és a Zeneovi foglalkozások résztvevői közösen szórakoztak február 4-én, szombaton délután az alsóőri Kultúrházban.

Polgár Patrícia

Forrás: BMKE

A farsangi jelmezbál táncházzal kezdődött, a zenét a Kultúregyesület népzenészei, a Szélforgók és a Csörge tagjai szolgáltatták. A legismertebb népi gyermekjátékok, a „Bújj, bújj zöldág”, „Lánc, lánc, eszterlánc”, és a „Kiskacsa fürdik” őrvidéki változatát játszották a gyerekek Seper Marianne, néptáncpedagógus vezetésével. A népdalok Kertész Gyula gyűjtéséből származnak. A délután a Tarisznyások együttes interaktív zenés koncertjével folytatódott, az együttes megmozgatta játékával a legkisebbeket és szüleiket is. A jelmezversenyben a legjobbak és legötletesebbek díjazásban részesültek. A délután folyamán a gyerekeknek meg kellett tippelni, mennyi színes ceruzát rejt az üveg, a legügyesebb könyvjutalomban részesült.                                                                                                   

A BMKE számára kiemelten fontosak a legkisebbek számára szervezett magyar nyelvű foglalkozások. Az idei tanévben rekordszámú gyermek jelentkezett a Kultúregyesület gyerekcsoportjaiba – áll az egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában. A Magyar Gyermekórákon Dowas Katharina óvodapedagógus szerda délutánonként foglalkozik a 3-6 éves korosztállyal, Ilyésné Csizmadia Márta vezetésével pedig keddenként, délelőtt a Bóbita baba-mama csoportban a bölcsődés korú gyerekek és szüleik együtt mondókáznak és énekelnek, a Zeneovi csoportban csütörtökönként az óvodás korosztály ritmusérzékének és hallásának fejlesztése a cél dalokkal és ritmushangszerekkel. Seper Marianne néptáncpedagógus vezetésével a Virgonc Gyermeknéptánccsoport csütörtökönként késő délután tartja próbáit Alsóőrött az Öreg iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában