Sárvíz-tó

2023.02.22. 15:00

Fejlesztés előtt a gersekaráti strand - Rendeződni látszik a helyzet

Hosszú évek után új üzemeltetője is lehet a gersekaráti Sárvíz-tónak, de az önkormányzat egy 300 millió forintos pályázatot is benyújtott a terület fejlesztésére.

Óvári Gábor

Fotó: Unger Tamás

Volt olyan év, hogy zárva volt a strand, vagy más problémák akadtak a működtetéssel, hiszen a korábbi bérlő nem tudta zavartalanul biztosítani a strand létesítményeinek fenntartását.

A jól ismert gersekaráti fürdőhely és horgászparadicsom mindenesetre elindult a lejtőn lefelé, végül az önkormányzat közbelépett. Két év tárgyalás után felbontották a 99 évre kötött bérleti szerződést az üzemeltetővel. A „szakítás” 25 millió forintjába került Gersekarátnak, ugyanis ki kellett fizetni a korábbi befektetések értékét. A napokban már megjelent a pályázati felhívás, amely 2 év időtartamra, évi 3 millió forint plusz rezsiköltség megfizetése mellett biztosítana lehetőséget egy vállalkozónak a strand működtetésére. 

Pászthory Istvánné polgármester ezzel kapcsoltban elmondta, hogy egy pályázó ugyan visszalépett, de időközben már jelentkezett egy szombathelyi cég, a tárgyalásokat még a héten megkezdik. Időközben az önkormányzat benyújtott egy terület- és településfejlesztési pályázatot is, amelyről augusztusban születik döntés. Ha a pályázat nyer, akkor a tó és a környezete 300 millió forintból újulhat meg.

- Teljeskörű fejlesztést hajthatunk végre, amely magában foglalja a kiszolgáló egységek korszerűsítését, új vizesblokkok építését, de egy játszótér kialakítása is a tervek között szerepel, valamint egy a strandot és a horgásztavat elválasztó híd építése is – hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette, hogy egy esetleges fejlesztés nem befolyásolja a nyitva tartást, az üzemeltető a nyári szezonban fogadhatná a vendégeket. Akár lesz bérlő akár nem, a strand mindenképpen kinyit idén, az önkormányzat megoldja feladatot. Mivel a település erre nincs felkészülve, egy ilyen esetben belépődíjat nem szednének, inkább a faházak kiadására koncentrálnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában