Hagyomány

2023.02.02. 18:41

Fosztás helyett főznek Répcelakon

Február 14-én kezdi meg idei programjainak sorát a répcelaki nyugdíjasklub. Vízvárdy Tamásnéval, a közösség elnökével beszélgettünk az idei tervekről. Elmondta: a hagyományos programjaikhoz újak is csatlakoznak ebben az évben.

Polgár Patrícia

A répcelaki nyugdíjasok eddig is benne voltak minden mókában, ezután sem lesz ez másként Fotó: VN/Winkler Krisztina

Fotó: Winkler Krisztina

A minden évben hagyományosan megrendezett programjaik – a farsang, a szüreti felvonulás, a betlehemépítés – idén sem maradnak el, ám ebben az évben a klubtagok bekapcsolódnak több városi alkalomba is: részt vesznek az óvoda új farsangi programján, jövőre pedig a tervek szerint már jelmezes vonulóként is csatlakoznak. A nicki Fergeteg Néptánc Egyesület Radó téri szilveszteri mulatságába is idén csatlakozik először a nyugdíjasklub fellépőként a tervek szerint. Ugyancsak újdonságként márciusban Petőfi-ünnepet tartanak a Petőfi-emlékév kapcsán Petőfi márciusa címmel – videós, zenés, verses összeállítással. Kirándulást idén is terveznek és ebben az évben is lesz „műgáti sörözés”, amelynek alkalmával a nicki műgátnál található csárdában szervezik meg közösségi összejövetelüket. Emellett továbbra is terveznek előadókat meghívni és rendszeresen részt vesznek a verskedvelők összejövetelein is. A kukoricafosztást idén már nem tartják meg, de abban az időszakban a fosztásoknak helyet adó nicki Rába Természetházban gyűlnek össze, ahol szabadtéri, zenés főzőcskézést rendeznek majd. A klub február 14-én, kedden tartja meg idei első ös - szejövetelét, ahol pontosítják a programtervet. Azt követően minden páratlan héten, keddenként találkoznak – ahogy azt szokták minden évben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában