Végéhez közelednek a munkálatok

2023.02.02. 07:47

Hónapokon belül elkészülhet a Szent Vendel-kápolna felújítása

Múlt szombaton tartotta meg a jánosházi egyházközség VIII. Jótékonysági Bálját a Báziskonyhán. A bál bevételét, 800 ezer forintot a Szent Vendel-kápolna felújítására fogják fordítani. A kápolna felújítása két évvel ezelőtt kezdődött meg, néhány hónapon belül elkészülhetnek a munkálatok.

Polgár Patrícia

Fotó: Szendi Péter

Déri Péter, a jánosházi egyházközség plébánosa elmondta: a kápolna felújítását két évvel ezelőtt, a Magyar Templom Felújítási Program pályázata útján sikerült megkezdeniük, akkor 15 millió forintot nyertek erre a célra. Időközben azonban az alapanyagárak megemelkedtek és előre nem látható plusz munkák is jelentkeztek. Ezeknek az elvégzésre a kapott összeg már nem volt elegendő, önkormányzati támogatásból, gyűjtésből és a jótékonysági bál bevételéből fedezik a költségeket.

A plébánostól azt is megtudtuk, az elmúlt két évben lecserélték a kápolna teljes tetőszerkezetét és mivel nem volt annak alapja, injektálásos módszerrel erősítették meg a szerkezetét. A falai mozogtak, ezt a problémát úgynevezett „összevarrással” oldották meg. Az épület szigetelését ugyancsak injektálásos módszerrel fogják megoldani – ez, illetve a felvizesedett vakolat leverése, a kápolna újravakolása és festése még hátravan. A tervek szerint néhány hónapon belül a kápolna teljes külső felújítása elkészül – vélekedik Déri Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában