Felhívás

2023.02.27. 10:17

Idén is keresik a Város Borát Vasváron

Újra meghirdette hagyományos borversenyét a vasvári önkormányzat. Vasvári és városkörnyéki szőlőtermelő és borkészítő gazdák nevezését várják a megmérettetésre.

Pogács Mónika

Fotó: Cseh Gábor

A borversenyt március 24-én, pénteken 15 órakor tartják a Békeházban. A bírálatot szakmai zsűri végzi. A fehér-, vörös vagy rosé bormintákat március 24-én 9  és 14 óra között lehet leadni a Békeházban. Az ünnepélyes eredményhirdetést a Békenapon, augusztus 12-én tartja a város, ahol az érdeklődők megkóstolhatják majd a győztes borokat. A program népszerűségét igazolja, hogy  tavaly a zsűri 14 borosgazda 33 borát értékelte. A borversenyen választják ki azt is: melyik nedű viselheti egy éven át a „Város Bora” címet. Tavaly két címbirtokost is hirdettek. A Város Bora címet egy fehér és egy vörös bor is viselheti még augusztusig. Az egyik címbirtokos Somlai Péter „Olaszrizling 2021” fehérbora lett. A Vasvár Város Bora címet Varga Zoltán „Malbec 2021” vörösbora is kiérdemelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában