Döntés

2023.02.15. 12:55

Lesz-e sebességmérő Csepregen? - A Rákóczi utcaiak kérték

Legyen-e sebességmérő Csepregen? - a felvetéssel a képviselő-testület is foglalkozott. A város költségvetése egyelőre nem teszi lehetővé a sebességmérő telepítését.

Horváth László

Fotó: © Unger Tamás

A Rákóczi utcában élők egy csoportja kereste meg az önkormányzatot azzal, hogy  sebességmérőre van szükség az utcában. A kérésüket azzal támasztották alá, hogy az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a forgalom, az autósok pedig rendszeresen gyorsabban is közlekednek a megengedett 50 km/h órás sebességnél.  

 - Az önkormányzat megvizsgálta a lehetőséget, azonban egy ilyen sebességmérő eszköz kialakítása súlyos milliókba kerülne a városnak – mondta Horváth Zoltán polgármester. - Egy úgynevezett VÉDA kapu telepítése a legdrágább változat, ami százmillió forintba kerülne. A másik lehetőség a traffi-boksz, ami jelenleg négy-ötmillió forintos beruházás, de csak időszakos jelleggel mér. A készülő költségvetésbe azonban ezt a pluszkiadás nem fér bele.  

 Az ügyben a képviselő-testület azt a döntést hozta, hogy lehetőség szerint keressék meg a megfelelő pályázati forrást, melyből megvalósíthatják a lakossági kérést. Amennyiben lesz ilyen, visszatérnek a kérdésre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában