Megállapodás

2023.02.02. 10:20

Megoldódik a minősítetlen vasúti anyagok sorsa a körmendi vasútállomáson

Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson.

vaol.hu

Forrás: GYSEV Zrt.

Körmend város vasútállomásán régóta tárolnak a magyar állam tulajdonában lévő, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonos joggyakorlása alatt álló, minősítetlen vasúti anyagokat. A GYSEV Zrt.-nek engedély nélkül nem áll jogában megszűntetni a fennálló problémát - tájékoztatta lapunkat közleményben a GYSEV Zrt.

2023. január 16-án Bebes István, Körmend polgármestere, Dr. Bálizs Szabolcs, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) irodavezetője és Ikker Tibor, a GYSEV Zrt. pályavasúti igazgatója részvételével helyszíni egyeztetést tartottak a minősítetlen vasúti anyagok kérdésköréről. Az egyeztetésen elhangzott: elkészült az a szerződés, amelynek értelmében a minősítetlen vasúti anyagok GYSEV Zrt. vagyonkezelésbe kerülnek, a kontraktus aláírása folyamatban van.

Ezzel párhuzamosan a GYSEV Zrt. megkezdte az anyagok minősítését és közbeszerzést ír ki a minősítés után keletkező hulladékok elszállítására. A még építőiparban használható anyagokat értékbecslés után, a MNV Zrt. szabályzata alapján a helyszínen értékesítik. Várhatóan az év közepétől megkezdődhet a helyszínen tárolt anyagok folyamatos értékesítése, illetve a hulladékok elszállítása, így - legkésőbb az év végétől - már csak a vasútállomás napi működéséhez szükséges anyagok tárolása történik a körmendi állomás rakterületén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában