Cölöpök és háló

2023.02.23. 16:00

Megújul Alsóságon a Ság hegyre vezető út - egy hatalmas felhőszakadás tönkretette, de csak felülről javítható

Belügyminisztériumi támogatással újul meg a Ság hegyre vezető Borbarát körút leszakadt szakasza Celldömölk-Alsóságon. Az út két évvel ezelőtt sérült meg egy nyári felhőszakadásban - rögtön le is kellett zárni.

Cseh-Egyed Bettina

Celldömölk önkormányzata akkor vis maior támogatásra pályázott a Belügyminisztériumhoz, de a megítélt 15 millió forinthoz jelentős önerőt kellett volna tenni, amit a város nem tudott vállalni. A következő évre tovább romlott az útszakasz állapota, így ismét pályázott a város: januárban érkezett meg az értesítés a 134 millió forintos támogatásról. 

Ehhez a város további 13 millió forintot tesz önerőből- idézte fel az előzményeket Fehér László polgármester, aki Ágh Péter országgyűlési képviselővel közösen járta be a területet. Szólt arról is, nem lesz egyszerű a kivitelezés, mert alulról, a pincék felől nehezen megközelíthető az útszakasz. Felülről kellene javítani, a szakemberek már vizsgálták a lehetséges módokat: cölöpöket ütnek le, vagy partfalat hálóval erősítenek meg: kővel töltik fel  

Ágh Péter emlékeztetett: az elmúlt években több pozitív kormányzati döntés született a Ság heggyel kapcsolatban: szintén belügyminisztériumi forrás jutott a Hegyi utca aszfaltozására, a zártkerti pályázatól pedig útfelújításra és a Szív pince renoválására. 

Közös cél: a város mellett a Ság hegy is fejlődjön.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában