Tematikus hét

2023.02.02. 15:54

Mindannyian testvérek - Kőszegen nyílik az Afrika-hét

Szombathelyi, a Kaposvári, a Váci, a Pécsi Egyházmegyék, a Boldogasszony Iskolanővérek, a Bencés, a Jezsuita és a Szalézi Rendek együttműködésében ismét megrendezik az Afrika-hetet február 6-10. között.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: www.mindannyiantestverek.hu

A program célja, hogy az iskolás diákok megismerjék az afrikai emberek életét, szívüket megnyissák mások megsegítésére. A tematikus héten szakértők beszélgetnek a gyerekekkel, és gyűjtést is szerveznek. 

A Szombathelyi Egyházmegye felhívásában emlékeztet: 2021-ben az így befolyt több mint 8 millió forintot az Üldözött Keresztényekért Felelős Államtitkárság megkétszerezte. Ebből az összegből egy kongói árvaház gyerekeinek cipőt, ruhát, élelmet, ágyakat vettek, építettek egy új iskolaépületet és megvásárolták a közelben levő forrást, hogy a vízellátást biztosítsák a gyermekek számára. 2022-ben a kongói Kabinda városában egy óvoda felépítésére, egy iskola tetejének megjavítására, motorbiciklik vásárlására, valamint egy templom építésére gyűjtöttek. 

Idén Kőszegen, az Árpád-házi Szent Margit Iskolában nyitja meg az Afrika-hetet Székely János megyéspüspök, aki római tanulmányai idején maga is járt Afrikában. A Mindannyian testvérek program hivatalos oldalán köszöntőjében úgy fogalmaz: "Úgy gondolom, fogunk adni egy kicsit, de sokkal többet fogunk kapni”.

A megnyitó február 6-án 9.30 órakor kezdődik, Hardi Titusz OSB bencés atya előadása mellett Emmanuel testvér tanúságtételét hallgathatják meg az érdeklődők. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy akit érdekel a program, hogy regisztráljon a www.mindannyiantestverek.hu oldalon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában