Folytatódó programok

2023.02.01. 12:18

Önvédelmi műhely a szexuális ragadozók ellen, "nemluxustáska" adománygyűjtés - Ezek is terítéken voltak a civil sajtóreggelin

Adománygyűjtő kampányról, önvédelmi műhelyről és nőnapi virágvásárról is szó esett

Tóth Kata

20230201 Civilek Napja - Civil Sajtóreggeli, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotós: © Szendi Péter

A Mindenttudás meséi felnőtteknek sorozat és hiánypótló kiscsoportos jelnyelvi tanfolyam is szerepelt a sajtóreggeli kínálatában február 1-jén, a civilek napján Szombathelyen a Kőszegi utca 9-ben, a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ közösségi terében.

Az önvédelmi műhely sorozatról Szabolcs Gergely, a Sakura Egyesület tagja számolt be. Február 11-én 13.30-tól Szombathelyen, a Horváth Boldizsár krt. 9. szám alatt lesz az első tematikus délután: Szemtől szemben a szexuális ragadozóval címmel a szexuális ragadozók módszereit, eseteit járják körbe, hogy a mintázatokat felismerve megelőzhető legyen a baj. A folytatásban havonta lesznek önvédelmi délutánok: egymást kiegészítő, de nem egymásra épülő, 3-4 órás elméleti-gyakorlati alkalmak. Jelentkezni a www.onvedelmi-muhely.hu oldalon lehet.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Smile nyelviskolával közösen az idén is megszervezi a „nemluxustáska” elnevezésű adománygyűjtését. A kampányban rászoruló nők­nek gyűjtenek táskába csomagolt alapvető női higiéniai eszközöket. Dr. Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Szombathelyi Csoportjának vezetője elmondta: Szombathelyen a nyelviskola épületében, a Király utca 14. szám alatt várják az adományozókat február 18-tól március 11-ig keddenként 9-től 18 óráig.

 

Folytatódik a Mindenttudás meséi felnőtteknek ismeretterjesztő sorozat a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület szervezésében. Dr. Bakó Béla igazgató és Hesztera Aladár szóltak a kezdeményezésről. Az idén a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódnak az ingyenes előadások a Vasi TIT székházában. A műtárgy, amely magáról vall: a torinói lepel – történész, biológus, vallástörténész, hadtörténész is közreműködik a sorozatban. Az első előadás február 20-án, hétfőn 17.30-kor kezdődik.

A Rózsa-Vát Faluszépítő és Kulturális Egyesülettől érkezett a sajtóreggelire Kósáné Tabakovics Ágnes elnök és Kovács Melinda. Az Ön választ, mi segítünk elnevezésű adománygyűjtő kampányban támogathatjuk egyesületük projektjét – a falu általános iskolája játszóterének megszépítése –, amely bekerült az egyik üzletlánc helyi közösségeket támogató programjának szavazási szakaszába. A vasi áruházakban található szavazatgyűjtő standokon megtaláljuk őket.

Március 1-jétől 45 órás Magyar jelnyelv tanfolyamot indít A1/1 szinten Szombathelyen, a Kiskar utca 5. szám alatt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ). A városban évek óta nem volt jelnyelvi képzés. Várják az érdeklődőket, már lehet jelentkezni a letölthető jelentkezési lapon, tájékoztatott Patona Mária, a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének megyei ügyintézője. Horváth Istvánné megyei elnökségi tag arról beszélt a sajtóreggelin, miért fontos a jelnyelv elsajátítása.

Nőnapi virágvásárt rendez március 7-én 14-től 16 óráig a Simon István utcai Általános Iskolával együtt az Olad Városrészért Egyesület. A téren (rossz idő esetén az aulában) a Herman Ottó technikum saját termesztésű virágait árulják, mondta el Hegedűs László, az Olad Városrészért Egyesület elnöke.

Összesen 138 pályamű érkezett a Civil Életképek Vas vármegyében felhívásra. A sajtóreggelin Gorza Norbert, a Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szolgáltatási koordinátora mutatta be az ezekről készült összeállítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában