Felújítás

2023.02.09. 11:03

Pályázati forrásból újítanánk meg a hétemeletes mögötti parkolót Körmenden

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Az önkormányzat régóta tisztában van a hétemeletes épülete mögött található terület problémáival - jelezte a városvezető, majd hozzátette: mind az útburkolat minősége, mind a parkolók állapota, mind pedig a csapadékvíz-elvezetés jelentős gondokat okoz ezen a részen. A probléma összetettsége komplex megoldást igényel, de ezt csak kizárólag pályázati forrásokból tudják megvalósítani. Az önkormányzat saját költségvetése ugyanis nem alkalmas arra, hogy ilyen nagy beruházást saját erőből finanszírozzon. 

Csak a csapadékvíz-elvezetés föld alatti megoldása komoly összeget jelent, az útburkolat, valamint a parkolók rendbetétele pedig tovább növeli a beruházás költségeit. A felújítás tervezése jelenleg is folyamatban van, a megvalósításra pedig pályázatot nyújt be az önkormányzat benyújtani, amint a kiírás megtörténik. Addig is igyekeznek a kisebb kátyúzási feladatokat elvégezni az érintett területen, ez végleges megoldást ugyan nem jelent, de ideiglenesen javíthat a mostani helyzeten. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában