Az internet nem felejt

2023.02.07. 19:00

Rendhagyó tanórán hívták fel az internetezés veszélyeire a diákok figyelmét Celldömölkön

Cseh-Egyed Bernadett

Több iskolából érkeztek a felső tagozatos diákok

Forrás: VN/Giczi Sándor

Rendhagyó tanórán hívták fel az internetezés veszélyeire a felsőosztályosok figyelmét a Celldömölki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának dolgozói kedden. Elhangzott: egy poszttal előbb áldozattá válhatunk, mint gondolnánk.  

Az internet rendkívüli lehetőségeket kínál, gyorsan, szerteágazó információkhoz juthatunk, ugyanakkor számos veszélyt is magában rejt.  A fiatal internethasználók könnyen bűncselekmény áldozatává válhatnak, kellemetlen helyzetbe kerülhetnek - hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Nagy Ákos r. alezredes, kapitányságvezető a “Biztonságos internet” napja alkalmából rendezett rendhagyó tanórán. Sebestyénné Kovács Ildikó, a Sárvári Tankerületi Központ szakmai vezetője arra kérte a diákokat: fogadják meg az itt hallottakat. Hetente kapnak híreket arról, hogy diákok zaklatják egymást. Tapasztalataik szerint sokszor bele sem gondolnak, hova juthat el egy-egy poszt.  

Az interaktív elemekkel tűzdelt előadást Darabosné Karba Katalin őrnagy, valamint Balogh Péter főhadnagy tartották. Kérdéseket is intéztek a hallgatósághoz, melyből többek között kiderült: a fiatalok többsége már most rendelkeznek valamely közösségi média platformon profillal, és rendszeresen használja is azokat. Az ismeretterjesztő diasor után három rövid animációs filmmel szemléltették a diákok számára az internet helytelen használatának veszélyeit. Ezekben hangsúlyos szerepet szántak többek között az internetre feltöltött képek időtállóságának, valamint azok későbbi, negatív célú felhasználásának. - Az internet nem felejt - hangsúlyozta ki Balogh Péter főhadnagy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában