Döntések

2023.02.25. 11:30

Répcelak - ülésezett az önkormányzat

Csütörtökön tartotta munkarend szerinti ülését a répcelaki önkormányzat képviselő-testülete – döntés született új építési telkek értékesítéséről, az önkormányzati helyiségek bérleti díjáról, az új temetkezési rendről és a répcelaki mentőszolgálat támogatásáról.

Polgár Patrícia

Fotó: vaol.hu

Az ülésen elhangzott: az önkormányzat az összes eddig meghirdetett építési telket eladta a Hunyadi, az Aradi és az Arany János utcában, ezért a képviselő-testület értékesítésre jelölte ki a Tatay utca folytatásában álló 16 telket. Ezek eladási árát az eddigi 4000 forint plusz áfa/négyzetméter árról 5000 forint plusz /négyzetméter árra emelték.

Tárgyalták az önkormányzat által bérbe adott helyiségek bérleti díjait is, amelyek 2019 óta nem drágultak. Most 25 százalékos emelésben állapodtak meg a képviselők.

Újratárgyalta a temetőről és a temető használatának rendjéről szóló rendeletét a testület – úgy döntöttek, ezentúl a Városüzemeltetési Kft. látja el a terület gondozását. A városvezetés célja egy egységes temetőkép megalkotása. Ennek érdekében a megváltatlan és gondozatlan nyughelyek sorsát rendezni kívánják. Törvényi kötelezettségüknek eleget téve felkutatják a hozzátartozókat. A gazdátlan sírokat felszámolják, az olvasható felirattal rendelkező fejfákat a kőtárba helyezik.

A répcelaki mentőszolgálat azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy járuljon hozzá egy automata vezérlésű mellkasi kompressziós készülék megvásárlásához. A pénzügyi bizottság ülésén Köcse Tamás, Vas vármegyei vezető mentőtiszt bemutatta a készüléket a képviselőknek és elmondta: megközelítőleg 3,5 millió forintért tudnának egy használt, de jó állapotút vásárolni. A testület úgy határozott, 1,5 millió forinttal hozzájárulnak a készülék beszerzéséhez és egyúttal elindítanak egy gyűjtőakciót is. Arra kérik a lakosságot és a helyi vállalkozókat, hogy ők is álljanak a beszerzés támogatása mellé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában