Fergeteges hangulat

2023.02.12. 15:39

Retró karnevál a kultúrház előtt Rábagyarmaton: falusi farsangon mulattak - videó, fotók

Falusi farsangon mulattak a rábagyarmatiak, sokan maskarát is öltöttek a szombat délutáni, fergeteges hangulatú eseményen.

Tóth Judit

Fotó: © Szendi Péter

A jelmezes felvonulók végig járták majdnem az egész falut. Nagy volt a vendégszeretet, szinte minden háznál megkínálták őket egy kis finomsággal. A farsangi menetben ott volt hintójával a Batthyány Lovas Bandérium, a muzsikáról Horváth Pika Tibor prímás gondoskodott, így hamar tetőfokára hágott a hangulat. 

Bolondlakodalmat is tartottak, a rönkhúzások hangulatát idézve eskették meg az ifjú párt, majd a rendezvény fénypontjaként a kultúrház előtt kerekedett igazi retró karnevál. Ehhez nagyban hozzájárult két zalaegerszegi színész,  Jurina Beáta és Szilinyi Arnold, akik a mulatós dalok mellett Korda György és Balázs Klári örökzöldeket, valamint Neoton-slágereket hoztak a farsangi mulatságra. 

Nem lehet elmenni a jelmezek mellett, igazán kreatív volt a rábagyarmati lakosság: együtt ropta a méhecske, a rendőr, a cigányasszony, a pap, az idomár és még hosszan lehetne sorolni az ötletes maskarákat. Estére még rá tudtak kapcsolni egy-két fokozatot a farsangolók, a talpalávalót a Percsák zenekar húzta a kultúrházban.

A programot a Rábagyarmat Jövőjéért Egyesület szervezte, biztosan nem utoljára.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában