Költségvetés

2023.02.24. 07:00

Stabil pénzügyi év vár Vasvárra - Fejlesztésekre, béremelésre is jut pénz

Ellenvetés nélkül fogadta el a vasvári képviselő-testület a város idei költségvetését.

Óvári Gábor

Forrás: Szendi Péter

A közmeghallgatással ös - szekötött ülésen elhangzott, hogy az infláció és az energiaárak növekedése mellett egy óvatos gazdálkodással sikerült megtartani a pénzügyi egyensúlyt, fejlesztésekre és béremelésre is jut pénz. Tóth Balázs polgármester a koncepcióhoz hozzáfűzte, hogy nincs szükség hitelfelvételre, a többletköltségeket – 67 millió forintot – a tartalékból fedezhetik. 

Az intézmények minden forráshoz hozzájutnak, az önkormányzat dolgozói pedig 14 százalékos béremelést kapnak. A korábban felvállalt kötelezettségeket is biztosítani tudják, annak ellenére, hogy például a közvilágításra fordított összeg 50 százalékkal emelkedett.

 A polgármester kiemelte, hogy az iparűzési adóbevételek is bővülhetnek idén, bár óvatos becslés még, de 400 millió forint bevétellel számol a város, ami az elmúlt évek beruházásainak köszönhető. Az idei költségvetés főösszege 2 milliárd 92 millió forint lesz, ebből működésre 1,3 milliárd forintot fordítanak. A fejlesztések közül kiemelt figyelmet kap a belterületi utak felújítása, amelyre az önkormányzat 250 millió forintot költ, de a tervekben szerepel a Vasvári Sánc rekonstrukciója is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában