Biztonság

2023.02.08. 14:00

Számíthat rájuk a város - Tisztújító közgyűlést tartott a Körmendi Polgárőr Egyesület

Tóth Judit

Forrás: Jámbori Tamás

A közgyűlést Biczó Péter elnök nyitotta meg, aki elsőként dr. Koncz Gabriella rendőr alezredes köszönetét tolmácsolta a 2022 -ben elvégzett munkáért. Ezután egyperces néma felállással emlékeztek a január 12-én hősi halált halt Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyra és az elhunyt polgárőr társakra.

Az elnök szakmai beszámolójában beszélt a közterületi járőrszolgálatokról, a rendőr-polgárőr közös szolgálatokról és a rendezvény biztosítási feladatokról. A pénzügyi jelentésből kiderült, hogy a polgárőrség Szabadság téri irodájában nagymértékben megnövekedett a fűtési költség, emellett a magas üzemanyagárak is terhelik a költségvetést.

Az alapszabály módosítása után megválasztották az egyesület új vezető tisztségviselőit a következő öt évre. Az elnöki feladatokat Biczó Péter látja el, az elnökhelyettes Dremmel István, a titkár Orbán Balázs lett. A felügyelő bizottság elnökének Németh Tamást, tagjainak Buda Brigittát és Molnár Benedeket választották. A közgyűlésen elismerések átadására is sor került, ezeket Biczó Péter elnök, Belencsák István alpolgármester és Kiss Péter, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese adták át. Tárgyjutalomban részesült Novák Melinda polgárőr, az egyesület gazdasági vezetője, öt éves polgárőr szolgálatért elismerést kapott Kovács Dávid és Molnár Benedek. Húsz éves szolgálatáért Kiss László és Simon Gergely, 25 éves munkájáért Németh Tamás vehetett át kitüntetést.

Biczó Péter elmondta, hogy a szolgálat-szervezési feladatokban Biczó Donát Nataniel polgárőr segíti az elnökség munkáját. -Ahogy az elmúlt 27 évben mindig, úgy ezután is számíthat ránk a Körmendi Rendőrkapitányság és Körmend Város Önkormányzata, valamint a város lakosai – zárta szavait a polgárőrök vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában