Legyetek szeretettel!

2023.02.23. 11:12

Szentgotthárdon debütál a Brenner János életét bemutató filmsorozat - Találkozóra várják a címszereplő Jámbor Nándort is

A közönség péntektől a szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházban láthatja először a Legyetek szeretettel! című filmet, amely Brenner János életét mutatja be.

Tóth Judit

Felvételünk a Brenner-film szombathelyi forgatásán készült. A címszerepben Jámbor Nándor

Fotó: Unger Tamás

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából az idén 110 éves szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházban vetítik le először a Legyetek szeretettel! című magyar filmet. A nyolcrészes sorozat a vértanú áldozópap, Brenner János életét mutatja be, a film vetítésére - a dramaturgiájának megfelelően - 3-2-3 epizód ütemezéssel kerül sor. Február 24-én, pénteken este fél hattól az első három részt láthatják a nézők, szombaton 10 órától vetítik a negyedik és az ötödik epizódot, 13 órától pedig az utolsó három részt. 

Ezután 16 órától közönség-találkozóra kerül sor,  ezen a tervek szerint részt vesz a forgatókönyvíró-rendező Szilágyi Andor, valamint a főszereplő, Jámbor Nándor is. A zártkörű előadásokra és a közönség-találkozóra online helyfoglalás nem lehetséges, a mozi kerek évfordulójára tekintettel a regisztrációs jegy 110 forintos egységáron a filmszínház pénztárának nyitvatartási idejében vásárolható meg. A vetítésekre, valamint a közönség-találkozóra külön-külön kell regisztrálni. A pénteki vetítés már teltházas, szombatra azonban még lehet regisztrálni, az előadásokra és a közönség-találkozóra egyaránt.

A szentgotthárdi mozi jövő hétvégén is műsorra tűzi a sorozatot, március 4-én, szombaton fél háromtól az első három részt, 17 órától a negyedik és ötödik epizódot, március 5-én, vasárnap fél négytől pedig a hatodik, hetedik és nyolcadik részt lehet megnézni.  


Szombathelyen március 6-án, 13-án és 20-án a Savaria Moziban vetítik a sorozatot, közönségtalálkozó március 13-án lesz.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában