Premier

2023.02.13. 17:30

Szentgotthárdon látható először a Brenner-film

A Brenner János életét bemutató, Legyetek szeretettel! című filmet elsőként Szentgotthárdon láthatja a közönség. Jövő pénteken, február 24-én kezdi vetíteni a sorozatot a Csákányi László Filmszínház.

Tóth Judit

Brenner János szerepében Jámbor Nándor

Fotó: Unger Tamás

Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt kezdték el forgatni a Legyetek szeretettel! című televíziós sorozatot, amely a különös kegyetlenséggel meggyilkolt rábakethelyi káplán, Brenner János életét mutatja be. A forgatás rendben zajlott, a sorozat el is készült tavaly decemberre, a film azonban az előzetesen kitűzött időpontban mégsem került műsorra a Hír TV-ben. Akkor Szilágyi Andor rendező úgy tájékoztatott, hogy egy újonnan induló csatorna, a Magyar Mozi TV kezdi vetíteni márciusban a nyolcrészes sorozatot. 

© Unger Tamás
Az előtérben Balogh János, a Weöres Sándor Színház színésze
Fotós: Unger Tamás

A nézők azonban már előbb is láthatják az alkotást: február 24-én, pénteken este fél hattól a szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházban vetítik le az első három részt. Másnap, február 25-én, szombaton 10 órától látható majd a negyedik és az ötödik epizód, 13 órától pedig az utolsó három rész. Délután négy órától közönségtalálkozót tartanak, amelyen jelen lesznek a film szereplői és készítői. A napot 18 órától szentmise zárja a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templomban. Márciusban újra levetítik a a sorozatot, 4-én fél háromtól az első öt rész látható, 5-én fél négytől pedig a hatodik, hetedik és nyolcadik epizód. A zártkörű előadásokra és a közönség-találkozóra online helyfoglalás nem lehetséges, a mozi 110 éves, kerek évfordulójára való tekintettel regisztrációs jegyeket lehet vásárolni 110 forintért, február 17-től. Valamennyi vetítési alkalomra, valamint a közönség-találkozóra is külön-külön kell regisztrálni.

© Unger Tamás
Szabó Tibor, Ecsedi Erzsébet, Gyulai-Zékány István
Fotós: Unger Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában