Workshop

2023.02.08. 18:06

Színek és inspirációk - Kiállítás az ELTE SEK Zéró Galériájában

Petőfi színvilága – a népi díszítő- és tárgykultúra színhasználata a kortárs képzőművészetben címmel nyílt kiállítás az ELTE Savaria Egyetemi Központ Zéró Galériájában.

VN

Workshop a hallgatók részvételével

Forrás: VN/Kleinhappel Miklós

A cím ismerős lehet azoknak, akik járatosak a vasi megyeszékhely kulturális életében, hiszen ősszel a Szombathelyi Képtárban – jó néhány további alkotással együtt – már meg lehetett tekinteni a műveket. Az alkotások a tavaly augusztusban a Vasi Skanzenben megtartott első Folk+Art Képzőművészeti Alkotóműhely idején születtek – adta hírül az elte.sek.hu.

 A munkában részt vett a Vizuális Művészeti Tanszék oktatói közül Nagy Gábor György és Szántó István adjunktus – utóbbi a projekt kitalálója és szakmai vezetője –, továbbá Hegyi Csaba, Losonczy István, Poroszlai Eszter és Szenteleki Gábor. A műhely célja a Petőfi írásaiban tetten érhető vizuáltechnikai inspirációk és színlehetőségek megjelenítése volt. Az egyetemi kiállítótérben a művészek egy-egy alkotása kapott helyet, alkotásra ösztönözve az egyetemistákat, akik workshopon is részt vettek: Szabó Eszter Ágnes vezetésével lenyomatokat készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában