Konferencia

2023.02.07. 21:26

Szombathelyen az egészségiparban, a rehabilitációban is van perspektíva

A komplex rehabilitáció jegyében szervezett szakmai napot az at.home. A konferencián szó esett a rehabilitációs fejlesztések fontosságáról és azok szerepéről Szombathelyen.

Tóth Kata

Forrás: Pixabay

Az at.home egyedi demonstrációs és tesztkörnyezet, mely másfél évtized nemzetközi vállalkozás-fejlesztési, tíz év egészségügyi és öt év digitalizációs tapasztalatra épül. Online szakmai napjuk első részében a rehabilitáció szerepét járták körül városi, sportolói és egyetemi szempontból, szó esett a rehabilitáció és a digitalizáció kapcsolatáról is.

A gazdaságfejlesztő szervezet házigazdája, dr. Barta Balázs ügyvezető igazgató ismertette: a digitalizációval kapcsolatos ismeretek kutatása és oktatása a fő erősségük. Két éve koncentrálnak a rehabilitáció és egészségipar területére, abból is kiindulva, hogy egy adott térségben lehetőség szerint több lábon kell állni. Alapvetően a PTE ETK kompetenciáira építve kezdtek közösen gondolkodni az egyetemmel és más partnerekkel, Szombathely koordinációjával.

Milyen szerepe van Szombathely jövőjében az egészségiparnak és a rehabilitációnak, erről Bokányi Adrienn gazdaságfejlesztésért és városfejlesztésért felelős tanácsnoka beszélt.

Király Gábor 108-szoros válogatott labdarúgó kapus, a Király Sportegyesület elnöke tartott előadást arról, milyen szerepe van a komplex rehabilitációnak a sportolók életében. Rosta-Pethő Regina, az at.home projekt koordinátora a digitalizáció témáját járta körül az idősgondozás és a rehabilitáció vonatkozásában. A PTE Egészségtudományi Karán folyó Komplex Rehabilitáció MSc képzést prof. dr. Ács Pongrác, a PTE ETK dékánja és Karamánné dr. habil Pakai Annamária, a képzési központ igazgatója mutatta be. A plenáris ülés után a PTE ETK négy oktatójának tudományos előadása hangzott el a témában. Azt tárgyalták, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegellátásban vagy a csontritkulás kezelésében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában