Vasi megszólalókat kerestünk

2023.02.07. 15:00

Törökországi földrengés – A bajbajutottaknak pénzre, anyagi javakra van szüksége

A törökországi tragédia nyomán vasi megszólalókat kerestük, akik bármi módon kapcsolódnak a földrengés sújtotta területhez.

Huszár Ádám

Forrás: MTI/EPA/Erdem Sahin

A Szombathelyen élő törökök közül megpróbáltuk elérni az egyik gyorsétterem török származású tulajdonosát. A feleségét találtuk meg, aki elmondta, hogy példátlan összefogást mutatnak a török emberek ebben a szörnyű helyzetben. A tapasztalata az, hogy Törökország egyébként ruhával jól ellátott, az ottani ruhaipar nagy exporttal rendelkezik Európában. Éppen ezért úgy gondolja, hogy lehetőség szerint anyagi javakra, készpénzre van szüksége a bajba jutott embereknek. Hozzáfűzte, a nagykövetségek ilyen helyzetekben a segítségünkre lehetnek, itt tudunk érdeklődni, ha információra van szükségünk.    

A bajbajutott magyar állampolgárok munkaidőben (hétfőtől péntekig 08:30 – 17:00) a nagykövetség központi telefonszámain keresztül - (00 90 312) 405 8060, - 61, -62, -63, -64 – tudnak segítségért fordulni a külképviselet konzuli részlegéhez.  

Munkaidő után, továbbá munkaszüneti és ünnepnapokon e-mailen külképviseletünk a [email protected] e-mail címen érhető el, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központja hívható Budapesten az alábbi telefonszámokon:

• Magyarországról ingyenesen a 06-80-36-80-36 zöldszámon,
• külföldről a  +36-1-458-3500 számon,
• illetve WhatsApp – +36-30-36-36-111 – és Viber – +36-30-36-36-555 – platformokon elsősorban szöveges üzenetek formájában – olvasható az ankara.mfa.gov.hu honlapon.  

Az isztambuli főkonzulátus honlapja is a segítségünkre lehet: isztambul.mfa.gov.hu.  

Dr. Pintér Attila – főkonzul - e-mail: [email protected], Pálmai Zsuzsanna - vezető konzul - e-mail: [email protected]. hu.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában