Kinevezés

2023.02.09. 13:42

V. Németh Zsolt: Új feladat kapujában

Új feladat kapujában – tette közzé csütörtökön Facebook-oldalán V. Németh Zsolt, aki február 8-a óta vezeti az Energiaügyi Minisztérium új államtitkárságát.

MTI

Forrás: Facebook/V. Németh Zsolt

Mint arról korábban írtunk: az Origo értesült először arról, hogy az Energiaügyi Minisztériumban államtitkári megbízást kap Dél-Vas vármegye országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt. Az Energiaügyi Minisztériumban önálló államtitkárság jön létre, amely a víziközmű-ágazat megerősítéséért felel. Az államtitkárságot 2023. február 8-ától V. Németh Zsolt vezeti - jelentette be a tárca az MTI-hez eljuttatott közleményében szerda este. 

A döntést a minisztérium azzal indokolta, hogy "a kormány célja a közműszolgáltatások színvonalának emelése, az ágazat köztulajdonú vállalatai működőképességének biztosítása, a nemzeti vízkincs védelme és hatékony hasznosítása".

"A víziközmű-szolgáltatások megbízhatósága és fenntarthatósága hosszabb távon is alapvetően befolyásolja a magyar emberek életminőségét, ezért az új szervezeti egység kiemelt feladata a víziközmű-szolgáltatások szabályozása és felügyelete, valamint az ágazatban jelentős szereppel bíró önkormányzatokkal való együttműködés"  olvasható az MTI-nek eljuttatott közleményben.

V. Németh Zsolt 25 éve országgyűlési képviselő, 2010-től a Vidékfejlesztési Minisztériumban, azt követően 2014 és 2018 között a Földművelésügyi Minisztériumban töltött be államtitkári tisztséget. Tavaly óta a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztosként tevékenykedik  írták.
A vasi politikus közösségi oldalán csütörtökön osztott meg egy képet, amihez azt írta: "Új feladat kapujában. A Miniszterelnök úr javaslatára a Köztársasági elnök asszony az Energiaügyi Minisztérium államtitkárává nevezett ki. Építésvezetőként kivitelezője, polgármesterként beruházója, tulajdonosa, felügyelő bizottsági tagként 'felügyelője' voltam víziközmű rendszereknek, most államtitkárként felelek az ágazatért. Munkakedvvel, felelősséggel, alázattal!" - áll a bejegyzésben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában