Ösztöndíj

2023.02.06. 18:37

Vállalkozókat támogatnak - A fiatalok sikere egyúttal a hazai nemzetgazdaság sikere is lehet

Újabb húsz fiatal innovatív vállalkozásának megvalósítását támogatja a Nemzeti Tehetség Központ és a Design Terminál Start-programja, jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára.

MTI

A Start-programra 18–35 év közötti fiatalok jelentkezhetnek

Forrás: Shutterstock

Nagy-Vargha Zsófia a program második fordulója nyitóeseményén elmondta: a tavaly tavaszi első kiíráshoz képest most több mint kétszer annyian pályáztak, határon túli magyarok is. Az ösztöndíj célja, hogy a vállalkozások sikeressé váljanak, és így nemzetgazdasági szinten is hasznosuljon a tehetségek tudása. A fiatalok sikere ezáltal Magyarország sikere is lehet, emelte ki a helyettes államtitkár. Nagy-Vargha Zsófia szólt arról is, hogy a tehetséggondozás olyan terület, amely mögött egyértelmű társadalmi konszenzus áll. Ezért hívták életre 14 évvel ezelőtt a Nemzeti Tehetség Programot, amelyben csaknem 19 ezer projekt valósult meg 33 milliárd forint értékben, azaz évente 300-350 ezer tehetséges fiatalt támogatnak. A programra 18 és 35 év közötti fiatalok jelentkezhettek, a kiválasztott ötletek gazdái egyenként hárommillió forintos kezdőtőkét nyernek el, továbbá részt vehetnek a Design Terminállal közösen szervezett vállalkozási képzésen. Ezt követően minden résztvevőnek esélye nyílik arra, hogy további ötmillió forint támogatásban részesüljön, így még közelebb kerüljön „álmai vállalkozásához”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában