Gyerekek is voltak velük

2023.02.01. 08:22

Világvégeváró család rendezkedett be egy ausztriai borospincében

Az osztrák rendőrség közölte, hogy őrizetbe vett egy világvégeváró férfit, aki illegálisan élt egy borospincében egy nővel és hat fiatal gyermekkel az Ausztria északkeleti részén, a cseh határ közelében található Hadresben.

MTI

illusztráció

Fotós: pixabay.com

A hatóságokat a helyiek a múlt héten arról értesítették, hogy egy család illegálisan rendezkedett be egy présházban és a hozzá tartozó alagútban. A környékbelieknek a gyermekek hangja tűnt fel - mondta el Erich Greil alpolgármester."Mihelyst valaki közeledett a helyszínhez, a hangok elcsendesedtek" - tette hozzá.

Múlt csütörtökön két szociális munkás kereste fel a pincét, hogy ránézzenek a gyerekekre, de a velük lakó 54 éves férfi paprikasrayvel támadt rájuk, és elbarikádozta a bejáratot. A szociális munkások ezután kihívták a rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit. A pince átkutatásakor a hatóságok egy negyvenéves nőre és hat gyermekre bukkantak.

A gyermekek közül a legfiatalabb héthónapos, a legidősebb ötéves. A rendőrségnek egyelőre nem sikerült meghatároznia személyazonosságukat. Az őrizetbe vett férfi azt mondta, hogy a gyerekek Angliában születtek. Ausztriában nincsenek bejelentve. A rendőrség szerint a kiskorúakat nem bántalmazták és nem hanyagolták el. Jelenleg a kerületi közigazgatás gondoskodik róluk.
A rendőrség több fegyvert - egyebek között egy második világháborús karabélyt, számszeríjakat és légpuskákat - talált a helyszínen.
A hatóságok szerint a borospince saját víz- és áramellátással rendelkezett, illetve évekre elegendő élelmet halmoztak fel benne. Médiaértesülések alapján úgy tudni, hogy a férfi a világvégére készült.

A helyi média arról tudósított, hogy az őrizetes az úgynevezett Reichsbürger mozgalom tagja. A különféle összeesküvés-elméletekben hívő, radikális jobboldali csoport tagjai illegálisnak tekintik Németország felosztását a második világháború után, és úgy vélik, hogy a Harmadik Birodalom még mindig létezik.
A férfi a nyomozás lezárását követően szabadlábon védekezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában