Adománygyűjtés

2023.03.23. 21:10

A játszótérért adtak műsort Váton, telt ház volt - fotók

Adománygyűjtő rendezvényre várták mindazokat csütörtökön a váti kultúrházban, akik szívükön viselik a helyi általános iskola sorsát. Telt ház volt.

Polgár Patrícia

Fotó: © Unger Tamás

A Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola Váti Tagintézménye javára a Rózsa-Vát Faluszépítő és Kulturális Egyesület kezdeményezte azt az adománygyűjtést, amelynek a fellendítése érdekében hangulatos délutánt, közösségi programot szerveztek a kultúrházba. A megjelenteket Kovács Melinda, az egyesület alelnöke köszöntette, aztán az iskola minden osztálya a színpadra állt – hol osztályonként, hol pedig közösen adtak elő verseket, dalokat, rövid előadásokat, a zeneiskolások hegedűjátékukkal kápráztatták el a közönséget. 

A kisebbek számára csillámtetoválással és kültéri játékokkal készültek a szervezők. A résztvevők a nemes cél eléréséhez adományjegyek és zsákbamacska vásárlásával járulhattak hozzá. Az egyesület frissítővel és finom falatokkal fogadta az adakozókat. A jótékonysági rendezvény célja az volt, hogy a váti általános iskola számára összejöjjön az iskolai játszótér megvalósításához még hiányzó összeg. A támogatók között van Ágh Péter országgyűlési képviselő, több vállalkozó és magánszemély.

 Ki pénzzel, ki kétkezi munkájának a felajánlásával segíti a projektet – tudtuk meg Bakler-Szigeti Ibolyától, az egyesület tagjától, aki azt is elmondta: nagy szükség van az új játszótérre, a korábbit rossz állapota miatt el kellett bontani, így a gyerekek csak az intézmény focipályáján tudnak játszani a szünetekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában