Tisztújítás

2023.03.31. 16:03

A szombathelyi szépítők tematikus sétákat szerveznek - és az idén is kitakarítják a Szent István parkot

Horváth László

Bődi Lívia: a Szent Márton-temetőbe sétákat is szerveznek a szépítők

Forrás: VN-archív

Fotó: © Unger Tamás

Orbán Róbert helytörténész vezetésével három tematikus sétát is szervez a Szombathelyi Szépítő Egyesület. A tisztújító közgyűlésüket várhatóan áprilisban tartják. Közben szokás szerint tavaszi nagytakarításra készülnek: a Szent István parkban.

Szombathely egyik legrégebbi civil szervezetének, a Szombathelyi Szépítő Egyesület vezetőségének idén jár le az ötéves mandátuma. A tisztújítást várhatóan áprilisban tartják. Az elnöki posztra jelenlegi vezető, Bődi Lívia is pályázni fog. - Több rendezvényünknek már megvan a legkötött időpontja – tért rá a közeljövőbeli feladatokra Bődi Lívia. – Az év első felében három tematikus sétát tervezünk. Orbán Róbert helytörténész a Szent Márton-temetőben vezeti végig az érdeklődőket. Májusban, az anyák napja alkalmából olyan egykori szombathelyi, a városhoz kötődő anyák sírját keressük fel, akiknek gyermekei kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Május 26-án, a pünkösdhöz illően a vallási jelek, szimbólumok kerülnek a középpontba. Június 30-án pedig a képzőművészet kerül a középpontba: szobrászok, festők sírját keressük fel. 

Tavaszi nagytakarítást is végeznek az egyesület tagjai: rendbe teszik a korábban az egyesület által felújított sírokat. Gyomlálnak, virágot ültetnek. A szépítők korábban örökbe fogadták a Szent István parkot, oda is kimennek majd: összeszedik a szemetet és teljesen megtisztítják a parkot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában