Elismerés

2023.03.15. 17:30

Állami kitüntetésben részesül Wimmer Roland sárvári plébános

Polgár Patrícia

Forrás: Miniszterelnökség/Botár Gergely

Állami kitüntetésben részesül Wimmer Roland városi plébános! Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes magas állami kitüntetéseket adott át március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából a Karmelita kolostor rendezvénytermében. Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére, Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Wimmer Roland városi plébánosnak több évtizedes közösségépítő szolgálata, valamint a helyi katolikus iskola és óvoda megalapításában vállalt szerepe elismeréseként.

 Egy korábban vele készült interjúban úgy nyilatkozott Wimmer Roland, hogy egy olyan lelki közösséget hozott létre a plébánián, amely büszke hitére és annak megélésére is. Saját bevallása szerint már fiatalon érezte az elhívást, de csak sokára tudatosodott benne, hogy milyen úton kell elindulnia. Kőszeginek született, sokáig odatartozónak érezte magát, de most már sárvári a szíve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában